Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστοσελίδας i-xperts.gr - 2017

seo-site-check.jpg
04 Φεβ
2017
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Εταιρικά ΝΕΑ
Καταφέραμε το ακατόρθωτο! Μετά από αρκετές ημέρες  σκαλίσματος στον κώδικα της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας την νέα έκδοση της ιστοσελίδας μας σε περισσότερα από 1000 σημεία, καταφέραμε να πιάσουμε 94/100 ταχύτητα στο Google PageSPeed Insights! Ο δείκτης αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην Google, γιατί κρίνει από αυτή τη μέτρηση, την ταχύτητα της ιστοσελίδας, κάτι το οποίο επειρεάζει σε σημαντικό βαθμό την κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα.

Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας, αλλά στην εποχή της ταχύτητας που βιώνουμε, η Google "λατρεύει" τις ελαφρυές και γρήγορες σελίδες και ειδικά αυτές που ανοίγουν γρήγορα σε κινητά, και τις επιβραβεύει. Αλλά και στους ίδιους τους χρήστες του διαδικτύου παίζει τεράστιο ρόλο η ταχύτητα φορτώματος των ιστοσελίδων. Εξάλλου αναρωτηθείτε πόσες φορές ενοχληθήκατε καθώς επισκεφθήκατε ιστοσελίδες που καθυστερούσαν πολύ ή δεν φόρτωναν. Ειδικά σε κινητά, είναι μείζον θέμα η ταχύτητα και ο όγκος δεδομένων, ειδικά για χρήστες με 3G και περιορισμένα mbytes!

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Ιστοσελίδας

Πλέον, όλες οι σύγχρονες ιστοσελίδες, για να έχουν ελπίδες σε ικανοποιητικές θέσεις στο Google, θα πρέπει να φορτώνουν σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την ίδια την Google. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει, μετά την κατασκευή της σελίδας και την ενημέρωση της με υλικό, προσεκτική μελέτη και να επιδιορθωθούν όλοι οι παράγοντες που την καθυστερούν. Οι εργασίες βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του SEO.

Πολλά σύγχρονα themes, templates είναι ιδιαίτερα προσεγμένα σε σχεδίαση, παρέχουν πλούσιο υλικό και καθαρές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, αλλά υστερούν σε χρόνους φορτώματος. Εδώ καλούμαστε εμείς να παρέχουμε λύσεις στους πελάτες μας!

Αναλαμβάνουμε την βελτιστοποίηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας επεμβαίνωντας στον κώδικα της ιστοσελίδας και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, καταφέρνουμε να κάνουμε την σελίδα σας να...πετάει! Οι ενέργειες που κάνουμε για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και γίνονται προσεκτικά σε κάθε υπο-σελίδα του site σας. Εξετάζουμε προσεκτικά τους παράγοντες που καθυστερούν στο φόρτωμα των σελίδων, μετράμε με ειδικά εργαλεία τους χρόνους και διορθώνουμε βήμα βήμα τα σημεία που θέλουν επιδιόρθωση.

Οι επεμβάσεις που γίνονται, με απλούς τεχνικούς όρους αναλύονται παρακάτω:
  1. Βελτιστοποίηση συμπίεσης εικόνων. Συμπιέζουμε όλες τις φωτογραφίες που φορτώνει η ιστοσελίδα, μία προς μια και ενεργοποιούμε αλγόριθμους αυτόματης συμπίεσης, caching, τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του hosting για προσωρινή αποθήκευση πόρων που χρησιμοποιούνται συνεχώς κ.α.
  2. Συμπύκνωση κώδικα css και javascript με τεχνικές minification, html compression ώστε να μειώσουμε τους αριθμούς των κλήσεων (http calls) που κάνει ο server για να φορτώσει μια σελίδα.
  3. Ενεργοποίηση browser, server caching, database caching για αποθήκευση στην μνήμη των δεδομένων που φορτώνει μια ιστοσελίδα
  4. Μετρήσεις σε ONLINE εργαλεία ελέγχου SEO για να εντοπίσουμε και να επιδιορθώσουμε παράγοντες που επιδρούν αρνητικά κατά το φόρτωμα.

Για αποτελεσματικό SEO και αύξηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας ρώτηστε μας! Σίγουρα μπορούμε να σας βοηθήσουμε!
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 17+ χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

copyright 2020 © i-xperts.gr